Д-р Душо Гавазов е новият кмет на община Мъглиж. Той спечели частичните местни избори на 28 февруари 2021 година с 58.99% още на първия тур. Гласуваха 50% от избирателите в общината. Д-р Гавазов бе кандидатът на ПП ГЕРБ за позицията.

Извънредните частични избори в община Мъглиж се проведоха заради внезапната кончина на кмета Господин Господинов през септември 2020 година. Д-р Гавазов бе в екипа на Господинов още от първия му мандат като кмет на общината.

На пресконференция днес новият градоначалник обяви, че продължава работата по ремонта на банския комплекс в с. Ягода. Изграждат се предпазната ограда на кв. „Свобода“ и четири фотоволтаични парка за захранване на четири общински сгради. Сред основните приоритети на д-р Гавазов са още пътната, уличната и социалната инфраструктура. Той добави, че е твърде голяма възможността да се изгради съвременен филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в Мъглиж, за което благодари на правителството и за съдействието на Пламен Йорданов. Той ще бъде от голяма важност за хората, тъй като градът не разполага с общинска болница.

Д-р Душо Гавазов е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е „Медицина“ в Тракийски университет. Работил е като лекар ординатор в отделение „Уши, нос, гърло“ в Университетска болница – Стара Загора и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. От 11.11.2011 г. е заместник-кмет на Мъглиж. Семеен, с две деца.