Зажаднели за книги казанлъчани посещават библиотека „Искра“

"743 малки и големи почитатели на библиотеката и четенето посетиха културния институт за първите три работни дни. Всички те споделят колко много им е липсвала библиотеката и колко се нуждаят от нейната дейност – сподели директорът на Общинска библиотека „Искра“ Анна Кожухарова. - Най-нетърпеливи са малките читатели, които придружавани от родителите си, бързат да се докоснат отново до книжното богатство.“

Библиотека "Искра" възобнови работата си с читатели от 14 май, с традиционно работно време. Спазват се всички предписани противоепидемични мерки за съхранение здравето на потребителите и екипа: ограничен достъп до 5 човека в заемните за книги, 30% заетост на местата в читалните, препоръчителен престой от 15 до 30 минути и други. Контролират се потоците на влизане и излизане, за да не се допусне струпване на повече хора на едно място. На входа на отделите е задължителна дезинфекцията на ръцете. Не се допускат читатели без защитна маска. Върнатите библиотечни документи преминават през 72-часова карантина, преди отново да бъдат предоставени за ползване на други потребители.

Екипът на Общинска библиотека "Искра" изцяло е обхванал всички процеси от библиотечно-информационното обслужване и изграждането на електронните си бази данни, усилено работи по подготовката на няколко проектни предложения и обсъжда възможностите за възобновяване на направления от културната си програма.