Започнаха спортните състезания между отделните цехове, отдели и звена по заводи в „Арсенал“. Отбори от заводите в структурата на предприятието се надпреварват в различни дисциплини – волейбол – мъже и жени, футбол – мъже и жени, тенис на маса, народна топка, дърпане на въже. Състезанията предшестват традиционните спортни събития, посветени на фирмения празник, който обикновено се отбелязва в края на месец септември или в началото на месец октомври всяка година.

През 2021-ва, след изпълнената със сериозни ограничения 2020-а, след дълго прекъсване, в „Арсенал“ се възобновиха заводските спортни състезания. Те се организират съгласно Наредбата за провеждане на спортни турнири в предприятието, която е разписана за всеки завод и е получила одобрението на съответния директор, съобщава председателят на Комrсията за младежта и спорта към КНСБ в дружеството Елена Замбакова. С провеждането им, което става в обедните почивки, са ангажирани отговорниците за спортната дейност и синдикалните председатели по заводи, а Комисията оказва съдействие и подкрепа. Съгласно Наредбата, за класиралите се отбори на 1, 2 и 3 място във всяка дисциплина са предвидени парични награди съответно от 60, 50 и 40 лева, а комплексният победител във всеки завод ще получи награда от 200 лева.

Вече преминаха състезанията по волейбол между мъжките отбори на Управлението и Направление“Разделно“ в Завод 2, като срещата завърши 2:0 за състезателите от Управлението. Предстои срещата на женските волейболни отбори в Завод 2, съобщи отговорникът за спортната дейност там Татяна Джурова. В оспорван двубой играха и женските отбори по волейбол от Завод 1 – отборът на цех 290 срещу сборен отбор, като с 2:0 гейма сборният извоюва победа. Предстои да се срещнат мъжките волейболни тимове на Завод 1, където отговорник за спорта е Елена Замбакова. Още интересни срещи предстои да се проведат, като надпреварата и при жените, и при мъжете е много оспорвана. Състезанията преминават и в духа на „Феър плей“.