Задържаха под стража 32-годишен за домашно насилие По искане на Районна прокуратура – Стара Загора, съдът измени мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“ спрямо спрямо Х.М., на 32 години за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщи Апелативна прокуратура - Пловдив.
Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23.12.2022 г. в гр. Казанлък, не е изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, с която е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие над майка си, на 54 г., и сина си, на 15 г. Деянието е извършено повторно. Престъплението е квалифицирано по чл. 296, ал.4, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.
Х.М. е осъждан за престъпления против собствеността. На 25.11.2022 г. е бил освободен от затвора. Въпреки че имал забрана да доближава майка си и сина си, той упражнил физическо насилие спрямо тях. Жената била заплашена и с убийство.
Първоначално спрямо Х.М. е определена от съда мярка за неотклонение „домашен арест“, но на 4.01.2023 г. той я нарушил и напуснал къщата, в която било определено да я изтърпява. Това действие било съпроводено с нови закани спрямо близките му, които подали сигнал на тел.112. Поради тази причина Районна прокуратура-Стара Загора е внесла искане за изменение на мярката от „домашен арест“ в „задържане под стража“ спрямо Х.М., което е било уважено от Районен съд-Казанлък.