Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 21-годишния казанлъчанин К. К. Младият мъж е обвиняем затова, че на първи август в Стара Загора е отнел чужди движими вещи – чанта с документи, пари, в размер на 1430 лева и мобилен телефон, от 60-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив.
В първия ден от август около 5 часа сутринта на автобусна спирка близо до Автогарата в областния град, 60-годишната жертва е нападната в гръб. Възрастният човек е съборен на земята, в следствие на което получава счупване и е настанен в болнично заведение.
На заседанието съдът намери, че от доказателствата, събрани до настоящия момент по досъдебното производство, включително от направените от обвиняемия частични самопризнания, са налице достатъчно данни, обосноваващи предположението, че 21-а годишният К.К. е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение.
Съдебният състав прие, че съществува и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление - налице са данни за неколкократни предишни негови осъждания, търпял е ефективни наказания за извършени престъпления срещу собствеността на гражданите, което е видно от справката му за съдимост.
Освен това тази реалната опасност в случая е доказана и от обстоятелството, че след извършване на деянието обвиняемият се е опитал да се укрие и е бил обявен за общодържавно издирване. Според съда всички доказателства сочат на висока обществена опасност на деянието и дееца, съобщават още от Пресцентъра на Съдебната палата.
Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.