Възможност за нов вид медицинска диагностика в Казанлък


В продължение на 4 дни, от 3 до 7 февруари 2020 година гражданите на Казанлък и района ще имат възможност да се възползват от нов вид медицинска диагностика- - термовизуална диагностика.


Термовизията е съпътстващ метод за диагностициране на над 70 заболявания и състояния.

Тя е уникален способ за наблюдаване на динамичните физиологични промени в човешкото тяло. Термографията е най-добра за проследяване на динамични физиологични състояния, докато рентгеновите лъчи фиксират определено анатомично състояние, обикновено в напреднал стадий.


Предимствата на термографията са: неинвазивност, безопасност и функционалност, т.е. няма облъчване, няма инжектиране на контрастни вещества и може да се повтаря неограничен брой пъти. Освен това термографията показва отклонения във функците на даден орган или система, понякога преди да са започнали структурни промени.
Термографското заснемане на тялото се извършва с инфрачервена камера от последно поколение.
Изследването е безконтактно, подходящо е както за жени, така и за мъже. Няма възрастови ограничения. Приложима е при патология на млечните жлези, особено при жени с гръдни импланти, които задължително трябва да си правят годишен профилактичен преглед, а мамографията е невъзможен, дори опасен за тях метод. Термографията се прилага и при съдови заболявания, скелетно-мускулни разтройства, извънчерепни съдово-мозъчни болести, заболявания на щитовидната жлеза, нео-пластични процеси (тумори), възпалителни процеси и други.

Термографските изследвания в Казанлък ще се правят от д-р Васил Маргаритов и екипа му. Изнесеният им кабинет ще бъде в Медицински Център „Чек Пойнт Кардио“ на ул. „Христо Ботев“ № 35.

Термографски изследвания - заснемане и разчитане ще се извършват от 9:00 ч. до 18:00 ч. Изследването продължава около 40-50 минути.

Записванията стават на телефон + 359 888 272 888