Вземат мерки против нереални гласове в онлайн вота за Царица Роза

„През изминалата вечер имахме нерегламентирано отразяване на гласове чрез скриптове“, информира по време на видео среща със журито на конкурса създателят на сайта за гласуване за „Царица Роза 2020“ - queenrose.eu, Станислав Иванов, съобщава общинският пресцентър. „С журито взехме решение тези гласове да не бъдат отчитани, защото са генерирани със скрипт. Ние ще продължим да държим вотът да не бъде манипулиран, за да бъде изборът на Царица Роза честен“, увери той. По думите му, срещат изключително много трудности, защото няколко пъти на ден се правят опити вотът да бъде манипулиран. Станислав Иванов заяви, че опитите за фалшиви новини, свързани с конкурса, ще бъдат предавани в съда в търсене на отговорност за невярна информация.

Според Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък, и председател на журито: „Изманипулираните гласове ще бъдат извадени още днес, за да може всички да виждат реалните гласове, които ще бъдат отчетени накрая на класирането, а и за да не обезсърчаваме кандидатките. След приключване на конкурса ще създадем онлайн възможност всеки един да провери със собствения си имейл дали неговият глас е бил зачетен и за коя от претендентките“. Златанов напомни, че „зад организацията на този конкурс винаги стои един огромен труд, но винаги се намират хора, които се опитват да го опорочат“. Той даде гаранцията на всички членове на журито за честността на избора.

Почетният гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев с усмивка припомни крилатата си фраза, че „българската майка ражда най-талантливите деца в света. А сега се убеждвам – и най-красивите. Надявам се тези прекрасни момичета да имат високо самочувствие, да бъдат все така лъчезарни и да украсят света и околните светове!“, пожела известният физик.