Отоплителният сезон за 2016-2017 година в детски градини, ясли, училища, социални домове и центрове, в общинските административни сгради в община Казанлък все още не е официално обявен. Това трябва да стане със специална заповед, издадена от кмета на общината.

По принцип, при централно парно отопление необходимите условия, за да се пусне топлото, са измерена средноденонощна температура по-ниска от 12°C в три последователни дни и прогноза за трайно застудяване за следващите седем до десет дни.

Температурата в помещенията, където играят и учат децата и учениците в детските градини, ясли и училища, трябва да е минимум 18 градуса.


По преценка на някои директори на детски и учебни заведения в Казанлъшко, вече се включва локално отопление. Училищата в град Казанлък са газифицирани, училищата в Крън, Енина, Ръжена и Овощник използват нафта, а класните стаи в училищата в останалите населени места се отопляват с твърдо гориво.


Според 10-дневната прогноза на времето за Казанлък, след топлите почивни дни тази събота и неделя идва спадане на температурите. Най-ниската максимална дневна температура се очаква още във вторник – 11 градуса по Целзий.