Трескава подготовка за поредния Фестивал на розата от страна на Общината в Казанлък, превърна града в най- работната площадка.

Ври и кипи предпразнично. Освежават се пътни маркировки, които на места стават повод за леки задръствания, които не са по вкуса на бързащи или изнервени водачи на МПС.

Подменят се и тротоарни плочки на места, където отдавна плочки на практика няма по различни причиниили в резултат на многогодишно "старателно" зимно снегочистене.

Окосяват се зелени площи, пръска се срещу вредители засаждат се нови цветя, окопават се цветни алеи.

От тази сутрин започна и изграждането на общинската празнична сцена на площад "Севтополис", където от сряда- 24 май започвата ежедневните прояви на нея.

Първо на сцената ще се качат абитуриентите от Випуск 2017, след тях група "Хоризонт", а в дните до Празника на розата ще гостуват различни изпълнители и състави, от страната и чужбина.Парк "Розариум" също се стяга да посрещне след почти десетгодишино прекъсване поредния Фестивал - изложба на цветя.Задаващата се поредица от празници в Казанлък са и повод стопаните на различни институции и общински учреждения, уважаващи себе си фирми и офиси, там, където са поставили национален трикольор, избелял и изпокъсан от времето и вятъра, да го заменят с нов.

Заради личното ни самочувствие и уважението към гостите, които ще посреща градът в следващите дни.