На 7 март 2023 г. се открива изложбата на Вяра Йовева "Хиляди лица - една армия". Вернисажът е в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, от 17.30 часа. Изложбата ще остане в града на розите до 31 март.

Вяра Йовева започва кариерата си на военен фотограф във в. „Българска армия“. Продължава да се изявява в петъчното магазинно издание към армейския ежедневник. Автор е на много корици на военното списание „Български воин“. По-късно е фотограф в електронното издание „Фрог нюз“, а след това става първата жена фотограф на Министерството на отбраната. Печели фотографския конкурс „Между два свята“, организиран от Сдружението на жените военнослужещи, проведен в началото на 2016 г. По повод 135-тата годишнина от основаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е организирана нейна изложба на тема „Лицата на Военноморските сили“.

През 2017 г. Вяра организира и открива „Хиляди лица – една армия“, първата голяма авторска изложба, посветена на Деня на храбростта и празник на Българската Армия – 6 май.
Само няколко месеца по-късно Военноморските сили на Република България отбелязват своя празник с поредица от снимки, събрани в изложба „С дъх на море“.

За първата половина на 2018 г. Вяра Йовева открива три изложби. Първата, в началото на април, организирана съвместно с ВМА – „Начало без край“, посветена на 140-тата годишнина от създаването на Българската военномедицинска служба. Втората, в началото на месец юли, под наслов „В кадър – Българската армия днес“ – по повод 140 години от създаването на Българската армия. И третата в началото на август по повод празника на Военноморските сили в гр. Варна – „С дъх на море - 2“.

През 2019 г. подготвя и открива още три изложби.

В Пловдив се представя с „Там където другите не могат“, по повод празника на „Съвместно командване на специалните операции“. Организира пътуваща изложба, посветена на 20 г. Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“ със заглавие „20 години в полза на Армията“. И третата е във Велико Търново, която е 10-тата юбилейна изложба, „6 май – парад на бъдещите офицери“.

През 2022 г. открива фотографска изложба „Българската армия – дълг, чест и достойнство“, която обикаля училищата в страната.


Вяра Йовева

Награждавана е многократно за заслуги от министъра на отбраната и началника на отбраната. Носител е на редица награди и отличия за фотография, които оценяват и подчертават таланта ѝ на наблюдател с остър поглед и брилянтен „реализатор“ на ситуации и обекти от военното ежедневие, които се превръщат в истински образци на военно-фотографското изкуство у нас.

Интересите ѝ са в областта на фотодокументалистиката, репортажната, портретната и художествената фотография.