В края на август прием  за Колежа по машиностроене в Казанлък?

В края на август най- вероятно ще започне приемът на документи за желаещите да се обучават в създаващия се Колеж по машиностроене - Казанлък, към Техническия университет в София. Това научи zakazanlak.bg от проф. д-р инж. Любомир Димитров, зам. ректор на Техническия университет в София.

Той съобщи, че Експертната комисия, натоварена със задачата да проучи на място необходимостта от създаването на такъв Колежи нуждите на местната икономика от такива кадри, е дала положителна оценка пред Националната агенция по акредитация на исканията на местния бизнес. Членове на Комисията преди 3 седмици в Казанлък се срещнаха с ръководството на Общината, на ПГ "Иван Хаджиенов" и местни фирми. Направени бяха и две специални срещи с ръководствата на фирмите, които ще помагат за оборудването на лаборатории за Колежа и прием на колежани: "М+С Хидравлик" и "Арсенал" АД.

В четвъртък- 28 юли се очаква Агенцията по акредитация да се произнесе положително по направеното предложение.

След това предложението за създаването на Колеж по машиностроене -Казанлък ще бъде на вниманието на Министерството на образованието, което ще има и крайното решение по въпроса.

Очакванията са, то също да даде положителна оценка на искането.

В ход вече е подготовката и на специален уебсайт на новия Колеж, от който бъдещите колежани също ще могат да черпят информация.

През август ще се ремонтират и оборудват и помещенията на Колежа и лабораториите към него. Очаква се приемът на колеажни да започне от края на следващия месец.

Началото на обучението е през октомври.


Бъдещият Колеж по машиностроене ще се помещава в част от сградата на ПГ по строителство в Казанлък.

На сайта zakazanlak.bg също ще намирате актуална и навременна информация за новото учебно заведение.


сн:

Момент от първата среща в Казанлък по създаването на колежа