Дежурна детска градина с дежурна яслена група отваря врати в Казанлък за времето от 1 до 21 декември 2020 г., съобщават от пресцентъра на Община Казанлък. Кметът Галина Стоянова е определила това да бъде ДГ № 13 "Мечо Пух”, която се намира в непосредствена близост до МБАЛ "Д-р Христо Стамболски", на ул. „Старозагорска” № 6.

Дежурното детско заведение се открива, за да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с СOVID-инфекцията.

В него ще се приемат деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи и други специалисти, които работят на първа линия в борбата със заразата.

Броят на групите, които ще бъдат разкрити, зависи от броя на желаещите да се възползват от предлаганата услуга и от възрастта на децата. Градината разполага с четири отделни входа, което ще даде възможност децата от различните възрастови групи да не се смесват.

В момента се създава организация по приема на деца, като освен необходимия педагогически и непедагогически персонал, ще бъде осигурен и допълнителен медицински персонал, който да полага нужните грижи за децата, при спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от министерството на здравеопазването.

Нуждаещите се родители, които отговарят на условията и искат децата им да посещават детската градина, трябва да подадат заявление по образец на място в дежурната градина (което може да изтеглите от линка: https://www.kazanlak.bg/page-10267.html) и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не е било в контакт със заразноболни. Освен това, родителите трябва да представят и служебна бележка или декларация, че поне един от тях работи в болнично или друго заведение на територията на града, удостоверяваща неговата ангажираност на първа линия в борбата с COVID-19.

Документите ще се подават на място в дежурната детска градина от понеделник, 30.11.2020 г., от 8.00 до 17.00 ч., както и на имейл: cdg13kk@abv.bg.

Работата на дежурната детска градина с децата ще започне от 01.12.2020 г., вторник.

За допълнителни въпроси интересуващите се могат да се свържат с директора на ДГ № 13 "Мечо Пух" или с отдел "Образование и стратегическо планиране" в Община Казанлък.