В брой 274 на „Трибуна Арсенал“ – интересни личности и любопитни факти

И в новия брой на вестник „Трибуна Арсенал“ оставаме верни на себе си, а именно да разкажем на хилядите си читатели за интересни личности и да предоставим на тяхното внимание любопитни и малко известни факти за казанлъчани.

Христо Стоянов на 70 и изненадата, която получи от „Арсенал“ – на Страница 1 на новия, 274-ти, брой на вестника. На Страница 2 – една всеотдайна учителка от Казанлък посреща своя житейски един век. На страница 3 – „Арсенал“ по света и „Арсенал“ на прага на своите 100 години от установяването си в Казанлък. На Страница 4 – за наследството, оставено ни от художника Иван Милев по случай 125 години от рождението му. На Страница 5 – Данела Касева от Завод 1, отличничката в Алеята на трудовата слава. На страница 6 – настроението, което винаги носят нашите деца. Този път това са възпитаниците на арсеналската детска градина „Буратино“, талантливите футболисти от ФК „Арсенал – 2000“ и родолюбците от 8 „а“ клас на ПГ „Иван Хаджиенов“ с тяхното мащабно проучване за присъствието на Васил Левски в съвремието ни.

На Страница 7 е любопитният и малко известен факт, свързан с нашия съгражданин инж. Румен Русев, който се оказа казанлъшкото присъствие в книгата „Световните рекорди на Гинес“.

В навечерието на Националния празник на България – Трети март, разказваме за майката на Белия генерал – Олга Скобелева, оставила трайна следа в българската история. И една новина, свързана с най-разпознаваемия символ на Освобождението – Паметника на Свободата, който предстои да бъде цялостно реставриран.

За всичко това можете да прочетете тук: https://www.zakazanlak.bg/archive/274.pdf