Възпитаниците на Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски” спечелиха творческа ваканция на мори или планина. Това е тяхната награда за блестящото им представяне в Международния детски фестивал „Млади таланти”, който се проведе в София. Те се състезаваха със свои връстници в категориите театрално, изобразително и приложно изкуство, фотография, литературно творчество, музикално и танцово изкуство.

От литературен клуб „Светлини сред сенките” наградена са Фая Гератлиева на 8 години, спечелила второ място, и 18-годишната й сестра Сюзън Гератлиева – също второ място, които писаха есета по темата „Моят роден край”.

От школата по изобразително изкуство „Живопис” отличените са петима. В раздел „Рисунка” за оригинална идея наградата получи Александър Момчев – 12 години, за портрет отличена е 16-годишната Магдалена Замова, за архитектурна среда – Наталия Казиева на 17 години.

В раздел „Фотоизкуство” наградите са за Елеонора Буковска на 9 години и Танина Костова – 13 г.

Всички те получиха като награда творческа ваканция на море или планина.

Трима са наградените художници от Школа “Живопис” при ОДК „Св. Иван Рилски” с ръководител Галя Иванова от Националният конкурс за детска рисунка “Пролет върху листа ‘2018“. Конкурсът бе организиран от Община Кюстендил съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров - Майстора”.Той е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Отличените възпитаници на ОДК – Казанлък са Магдалена Замова, Малина Иванова и Нели Романова. Грамота за активно участие в конкурса получи и самата Школа по изобразително изкуство „Живопис”.