Търсят се  над 150 души в туристическия бизнес

Над 150 души обслужващ персонал в сферата на хотелиерството и ресторантьорството се търсят на трудовия пазар, обяви Бюрото по труда в Казанлък към 13 декември. 40 рецепционисти, 40 готвачи, 40 сервитьори за бар и ресторант, 30 камериерки – всички със средно образование, опит в професията и говорим английски или немски език. Към тях се прибява и търсенето на трима сервитьори и един готвач с по-малко опит – съответно 1 и 2 години стаж по специалността. За последните четирима няма изисквания за владеене на чужд език.

Традиционното търсене на машиностроители е значително намаляло в края на годината, сочат данните от казанлъшката трудова борса. 38 са общо търсените специалисти като заварчици, стругари, фрезисти, оператори на металорежещи машини, настройчици, шлайфисти, работници за сглобяване на детайли. Сред тях най-голям брой са свободните позиции за заварчици – общо 20, като за 15 от свободните места се изисква владеене на английски език.

Продължава търсенето на лекари – общо петима със специалности педиатрия, вътрешни болести, нефрология, пневмология и фтизиатрия, образна диагностика, както и един лекар без специалност. В сферата на здравеопазването свободни работни места са обявени още за 7 медицински сестри и 3 акушерки.

44 са обявените незаети позиции в строителството. Търсят се 26 кофражисти, 15 арматуристи, шпакловчик и работник за подови облицовки и настилки.


Две са свободните места за учители, обявени от Бюрото по труда в Казанлък и едно от филиалите на Бюрото. Търсят се учител по математика, учител начален етап в целодневна организация на учебния ден и учител на деца със специални образователни потребности.