Община Казанлък ще изгражда светофарна уредба на кръстовището на бул.“Александър Батенберг“ и улиците “Чаталджа“ и „Надканижа“ в ж.к.“Изток“ в източния край на Казанлък. За целта бе обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Предприетите мерки се налагат, поради факта, че двете улици са основни транспортни артерии в кв.“Изток“ и са носители на най-голямото транспортно натоварване.Това се казва в съобщение от общинския пресцентър.

Настоящата организация на движение е с предимство на движението по бул. „Ал. Батенберг”, който е държавен път и не решава в достатъчна степен затрудненията с потока на движение по ул.“Чаталджа“ и ул.“Надканижа“. Двете улици са обходните артерии за близо 13 000 жители на кв.“Изток“ към „Арсенал“ и Индустриалната зона.

За да осъществи по-добра регулация на движението в района на кръстовището, Община Казанлък предвиди в бюджета си средства за изграждане на кръгово кръстовище. Мярката е съгласувана с Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като бул. „Ал. Батенберг” е държавен път. След анализ на движението Агенцията препоръчва на това кръстовище да бъде изграден светофар. Проектът е готов и съгласуван със съответните ведомства. След избора на изпълнител, започва изграждането на светофарното съоръжение.