Съдят побойниците от първия учебен ден

След 40 дневно разследване и събиране на доказателства е предявено обвинение на двама от участниците в масовото сбиване на площад "Севтополис" в Казанлък, станало на 17-ти септември по обед, в първия учебен ден.

Кадри от масовия въргал обиколиха страната и станахо повод за дискусии и дори национална кръгла маса в Казанлък, по въпросите на сигурността и опазването на обществения я ред.

От Апелативната прокуратура в Пловдив съобщават, че обвинения са предявени към И.И., на 20 г., и на А.А., на 19 години.

Обвинението е, че в съучастие като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като са предизвикали и участвали в масово сбиване в центъра на гр.Казанлък.

Деянието им е характеризирано като престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс.

И двамата младежи, сдобили се с обвинения не са осъждани до момента. За участието си в масовия бой те могат да получат наказания до две години „Лишаване от свобода“ или „Пробация“, както и „Обществено порицание“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Казанлък.

От АП допълват още, че от началото на годината до края на октомври, по актове на Районна прокуратура-Казанлък са внесени в съда десет производства за престъпления по всички алинеи на чл.325 от Наказателния кодекс. Осъдени, с влязла в сила присъда по тях са девет лица.