По случай Международния ден на доброволеца – 5 декември, Младежки общински съвет-Казанлък и основателят на платформата „Добрите примери“ Теодор Ставров, с подкрепата на Община Казанлък, организират инициатива за събиране на истории за доброто, информира общинският пресцентър. „Добрите примери“ е платформа, която фокусира вниманието в позитивните постъпки. Основната мисия на това интернет пространство е да отразява добри дела. Благородната инициатива цели да събере Вашите истории за добри дела, за да отличи героите на добрите дела.

Създателят на канала за положителна информация Теодор Ставров изработва уникални сертификати за признателност – малък жест за всички сърцати хора, помогнали на някой в нужда.

Инициативата включва и акция „Дари компютър“, чрез която ще се дарят компютри на деца, които не разполагат с необходимата техника.

Официалното връчване на сертификатите за признателност и компютрите за семейства и деца в нужда ще се състои на 5 декември, неделя, пред сградата на Младежки дом от 12:00 часа.

Участниците трябва да изпратят до 26 ноември 2021 г. своите истории за доброто, за да зарадват свой близък, приятел, роднина или дори непознат, за да вдъхновят повече хора да творят своята история за доброто.

Може да се изпрати и кратък разказ за семейства и деца в нужда, които ще бъдат зарадвани с компютър.

Историите и разказите да се изпращат на e-mail: mos-kazanlak@abv.bg до 26 ноември /петък/:
- разказ за добро дело /подкрепен със снимки или клип/
- имена и телефон на героя
- имената на този, който изпраща историята, ако иска да бъде споменат в сертификата
- разказ за семейства и деца в нужда, за да получат компютър

"Нека заедно да помогнем на Доброто да расте!", призовават организаторите на инициативата.