Казанлъшки училища ще се включат в призива на Сдружение „ Бъдеще за децата” и училищните клубове „ Млад доброволец” за съпричастие към световната инициатива Ден на розовата фланелка и отбелязване на Световния ден за борба с тормоза в училище. С поредица от тематични събития денят ще бъде отбелязан на 24 февруари в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов”, ПГ „ Иван Хаджиенов”, СОУ „ Екзарх Антим Първи”, ОУ „ П. Хилендарски” в Казанлък и училищата в Ръжена, Хаджидимитрово и Овощник.

По едно и също време, точно в 12 ч. на обяд 25 розови балона ще полетят от дворовете на ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий”, Художествената гимназия, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, училището в ръжена и Сдружение „ Бъдеще за децата”, като към него ще се присъединят учениците от Клуб „ Млад доброволец” към ПМГ „ Никола Обрешков”.

Розови дрехи, очила, лица, изложби, мултимедийни презентации, анкети сред учениците, пана с послания, тематични часове посветени на агресията, това са събития, които ще бъдат организирани в казанлъшките училища.
Радио предаване с историята и символиката на този ден и всичко свързано с неговото отбелязване ще звучи по училищното радио на СОУ „Екзарх Антим. Забавни и образователни занимания за най-малките ще има в ОУ „Паисий Хилендарски” Хаджидимитрово, където ще бъде изработена къщичка на добрите дела. В едноименното училище в Казанлък ще се проведат поредица от инициативи в рамките на няколко поредни дни – ще бъдат украсени дървета с розови панделки, розови послания ще бъдат оставени на входа на училището, в розово ще бъдат украсени и класните стаи. Възпитаниците от ОУ „Д-р Петър Берон” село Овощник ще поставят розови очила в Деня на борбата с училищния тормоз и освен това, ще подредят изложба на сърца, в знак на съпричастност. Анкета на тема „Агресията в училище „ и постери „ Да на приятелството, Не на тормоза” са инициативите, които ще реализират учениците от 5 до 8 клас в село Хаджидимитрово.

В Художествената гимназия всеки ще може да напише сам своето розово послание срещу училищния тормоз и да го закачи на картонена тениска във фоайето. Освен това членовете на клуб „Млад доброволец” в училището ще изработят информационен плакат за деня, с който ще представят световната инициатива пред своите съученици. Всеки ученик от основното училище в село Ръжена на влизане в сградата на 24 февруари в сряда, ще получи лично послание „Не на тормоза в училище!” В инициативите посветени на този ден ще се включат и Ученическите съвети. Редица инициативи са подготвили и в основните училища „Георги Кирков” и „Мати Болгария” в гр. Казанлък. Всички училищни инициативи свързани със Световния ден за борба с тормоза в училище ще бъдат документирани със снимки, които ще бъдат качени на Фейсбук страницата на Сдружение „ Бъдеще за децата”.