Енина

Най-голямата жива елха в община Казанлък, висока 22 метра, ще грейне за радост на жителите на село Енина на 12 декември, вторник.

Тя се издига пред сградата на Кметството в селото и за поредна година ще е в пищна светеща украса, благодарение на обединените усилия на съветниците от „Алтернативата на гражданите“ и колектива на „Арсенал“.

Предстоящите Коледно-новогодишни празници за енинци започват със запалването на коледната елха и тридневна празнична загрявка.

От 12-и до 15-и декември, включително, всяка вечер от 17.30 часа на центъра на Енина ще има много подаръци, срещи с Дядо Коледа, греяно вино, забавления и изненади.

Украсена и обновена също с помощта на „Арсенал“ и "Алтернативата на гражданите" е и сградата на Здравната служба. По традиция вече е поставена и специалната кутия с писма до Дядо Коледа, която е на входа на Кметството. Миналата година в Коледната поща деца и възрастни от Енина оставиха 53 писма до добрия старец. Тази година интересът към пощата е още по-голям.
По време на тридневните коледни празненства на Енинския мегдан всяка вечер ще има и празнична програма с изпълнения на деца от читалище „Енинче“, от местното училище и Основно училище „Кулата“ в Казанлък, на група „Октава“ на младия талант Виктор Владков, както и на индивидуални изпълнители.

От 2020 година коледните празници в Енина са светлинна феерия, благодарение подкрепата на Почетния гражданин на Казанлък и жител на Енина инж. Николай Ибушев, както и на членовете на групата на „Алтернативата на гражданите“, категорична е Димитрина Дончева, кмет на Енина. Благодарение помощта на съветниците от тази група в селото са се случили много добри и необходими неща. Здравната служба е едно от тези добри неща, която бе ремонтирана и обновена с тяхна подкрепа.

Подпомагането за празници и за неотложни ремонти в селото, както и поставянето на банкомат са само част от жестовете на Коалиция „Алтернативата на гражданите“.

Продължаваме започнатото. Имаме нови цели, планове и амбиции за Енина.Така кметът на Енина - Димитрина Дончева, обобщава плановете на кметството и нейните лични за втория си кметски мандат. Тя бе единственият кандидат в населеното място за кмет, който получи подкрепата и на непартийната формация "Алтернативата на гражданите". В годините назадкато кмет, в голяма част от реализираните проекти в селото Дончева имаше зад себе си тази подкрепа - като съветници, бизнесмени, експерти, хора.

Основен приоритет в работата си за новите 4 години кметът на Енина определя продължаващата работа по проекта за канализация и подмяна на ВиК-мрежата и колектор в селото.
Поставянето на предпазна ограда на реката, преминаваща през селото и съвсем близо до детската площадка в центъра на Енина, е друга важна задача за Димитрина Дончева. Не по-малко важно е и самото разширяване на детската площадка в центъра на селото.
Това е важна задача, която трябва да свършим, категорична е Дончева. За това тя ще търси съдействие от Общински съвет-Казанлък и от Общината. Добре дошли са и протегнатите бизнес ръце в тази задача.

62 са камерите, които обезопасяват сигурността на жителите в едно от най-големите казанлъшки села, търсят се възможности за осигуряване на още, допълват от Кметството.

Обединение на жителите на Енина в името на важните въпроси за селото, е най-голямата цел на започващата петата си година като кмет Дончева.

Общинските съветници от „Алтернатива на гражданите“ и членовете на местната коалиция ще продължават да подпомагат разумните, полезни и нужни за Енина инициативи, както и да са лоби в търсене на решения на проблемите за селото.