Теодора Крумова ще е председателят на РИК - Регионалната избирателна комосия в област Стара Загора за предстоящите избори за Европейски парламент през май.

Изборът на Крумова стана факт след приключилите консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия-Стара Загора.

Съобщението е на Пресцентъра на Областната управа.

Те бяха ръководени от областния управител Гергана Микова. В тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България.

Предложението Теодора Крумова да е шеф на РИК е напревено от представителя на ГЕРБ Пламен Йорданов. За зам.-председатели бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“.


Две са били предложенията за секретар на РИК: представителят на Коалиция „БСП за България“ Георги Гьоков е предложил Милка Кърпачева. Предложението на ДПС е за Междну Бехчет. ДПС кандидатурата събира двама „за“, 1 „против“, 4 „въздържал се“. За Милка Кърпачева гласовете са „за“, 1 „против“ и тримае въздържали се. Тъй като нито един от двамата кандидати за секретар няма необходимите гласове, а излъчилите ги представители са заявили, че не се отказват от предложените кандидатури, последната дума за този пост ще има ЦИК.

В състава на РИК-Стара Загора за предстоящите избори ще има : 7 души от партия ГЕРБ, от Коалиция „БСП за България” – 5 души, партия ДПС и коалиция „Обединени патриоти“ ще имат по двама членове, партия „Воля“ – 1. По един член в Комисията ще имат и Реформаторският блок и коалиция „ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.