Казанлъшките социалисти стартираха подписка с искане до кмета на Община Казанлък Галина Стоянова за възстановяване и реконструкция на рушащия се паметник на Георги кирков- Майстора и площадното пространство около него, което е в окаяно състояние.

Това стана по време на честванията, инициирани от местната организация на БСп в Казанлък, с които бе отбелязана 150 година от рождението на Георги Кирков - Майстора.

Преди близо 10 години пространството около паметника на Кирков бе разкопано за една нощ от частен предприемач, според мълвата тогава, в търсене на съкровище. Впоследствие районът около паметника бе зарит набързо, но дирите от вандализма си личат и до днес и на практика рушат паметника.
Честванията започнаха с тържество и поднасяне на венци и цветя на паметника на Майстора в Казанлък, който се намира на няколко метра от Печатницата на „Работнически вестник”.
Слово за делото и живота на Георги Кирков пред паметника му произнесоха Ивелин Николов – директор на Национален политически институт „Димитър Благоев”, народния представител от БСП Георги Гьоков, както и Председателя на БСП Казанлък Станимир Стефанов.
В словото си председателя на столетницата в Казанлък цитира думи на Майстора, които са валидни и до днес: „Партията изобилства с дребнобуржоазни глави, натъпкани със социалистическа фразеология. Чудно ли е подир това, ако идеолозите на „широкия” социализъм, т.е. на дребнобуржоазното недомислие, намерили наготово такава неустановена и податлива среда, но и правото да си разиграват коня от единия до другия край на партията? (Г.Кирков - Майстора)”По-късно в ЛХМ „Чудомир” се проведе кръгла маса на тема „Георги Кирков Майстора и поуките му за днешното време”. В нея участие взеха изследователи на творчеството и делото на Майстора: проф. д.с.н. Максим Мизов и проф. д-р Димитър Генчев, Любка Герасимова – председател на ПК „Георги Кирков” – Красно село, представители от Стара Загора, Павел баня и Казанлък.


По време на дискусията проф. д-р. Димитър Генчев поде инициатива за написване и издаване на биографията на Георги Кирков – Майстора.