С "Чудомирови радости и неволи" казанлъшкият театър откри новата си сцена

На 12 април Общински театър "Любомир Кабакчиев" влезе в новия си дом

На 12 април 2021 година бе открит дългоочакваният нов дом на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“.
Постоянна сцена за драматичните изяви на театъра за малки и големи, както и гостуващи постановки на техни колеги, става обновената зала „Лекс“ на Община Казанлък.
В присъствието на целия творчески екип на театъра, кмета на общината, гости и съмишленици, откриването бе осъществено с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Теодор.
Инициативата стана факт благодарение на усилията на директора Димитър Кабаков и със съдействието на Община Казанлък.
Кметът Галина Стоянова поздрави целия колектив на театъра и им пожела творческо вдъхновение, високи духовни постижения, пълни зали и възторжена публика.

Още същата вечер на 12 април театърът постави на новата си сцена спектакъла „Чудомирови радости и неволи“. Драматизацията е на Димитър Кабаков, режисура и сценична среда - проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков, сценография - Иван Бояджиев. В актьорския състав са добре познатите имена на Георги Атанасов, Милен Вангелов, Петър Петров, Димитър Гавраилов, Светлана Бургазова, Ирена Дунавска, Олена Шидерова, Мара Бонева, Десислава Вулева.

Героите на Чудомир оживяха, комични и тъжни, за да ни върнат в онази среда, когато Димитър Чорбаджийски е творил, черпейки сюжети от живия живот. И въпреки пандемията, Чудомировите радости и неволи, се случиха, макар и извън празниците, посветени на писателя. За да ни донесат позитивни емоции и размисли за човешкото ни битие.