Рицарите - тамплиери се събират в Казанлък

Рицари - тамплиери от България се събират в Казанлък в петък -30 ноември за официална церемония за откриването на юбилейна плоча, посветена на 900 години от основаването на Ордена на рицарите-тамплиери на Йерусалим и 10 години от създаването Велик приорат на България.

На церемонията в Казанлък ще присъства Негово Превъзходителство Велик Приор I на Велик Приорат България генерал - майор /о.р./ Румен Ралчев

Началото й е от 17 часа, а юбилейният знак е поставен от Командерия "Св.Игнатий Старозагорски“ на сградата на „Алианс Франсез“ в Казанлък.

Това е деветата по ред плоча, с подобни паметни символи тази година бяха ознаменувани годишнините във Варна, Стара Загора и София.
Великият приорат на България е част от Ордена - неправителствена организация със специален консултативен статут към ООН, член на Международното бюро за мир и носител на Нобелова награда за мир от 1910 година..
Приоритетите на тамплиерите от 900 години насам не са се променили. Основната концепция оттогава досега е борба за разширен диалог между християнските църкви и мостове към други вероизповедания с цел намаляване на напрежението и подпомагане на християни в беда.