Премиерът Борисов: Няма нужда от предсрочни избори Параметрите на държавата са добри. Предсрочни избори не са необходими, написа във Facebook профила си министър-председателят Бойко Борисов.
Премиерът посочва, че увеличаването на доходите е в основата и на новия бюджет. 10% увеличение на доходите в бюджетната сфера, с 500 млн. лева повече пари ще идат в общините, с 380 млн. лева се увеличават заплатите на учителите, 150 млн. повече сме заделили за хората с увреждания, 20 млн. лева повече за култура, отчита Борисов в поста си в социалната мрежа.

В интервю пред бТВ тази сутрин министър-председателят Бойко Борисов изрази надежда, че протестите ще спрат, след като цените на горивата падат. По думите му цените в момента падат и ще продължат да падат, но не заради протестите, а заради това, че цената на петрола пада. "В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар. Полагаме огромни усилия да намаляваме цените на горивата, но те не зависят от нас, зависят от пазара", изтъкна той.


Премиерът призна, че оставката на вицепремиера Валери Симеонов в момента не се обсъжда. "Кабинетът се крепи на всеки един от нас", подчерта Борисов на въпрос дали правителството се крепи на Симеонов.

Министър-председателят съжалява, че едно непремерено и обидно изказване на Валери Симеонов е върнало на улицата майките на деца с увреждания. "Действително ми е и мъчно, и ме е яд, защото положихме огромни усилия, толкова срещи се проведоха, Извиних се няколко пъти и от негово име", отбеляза Борисов. "Надявам се, че той е осъзнал, че с това "уж болни деца", то е видно, че са болни", допълни той.
Запитан дали той е накарал Симеонов да се извини, Борисов отговори, че на коалиционния съвет всички са преценили, че вицепремиерът трябва да се извини. Според него Валери Симеонов е бил искрен в извинението си.
"И той има човек с увреждане в семейството и знам колко тежко и колко трудно го понася. Пак съжалявам и пак се извинявам", посочи още Борисов.


Източник: Дарик

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-se-nadiava-protestite-da-sprat-kato-padnat-cenite-na-gorivata-2131668