Днес ПП ГЕРБ регистрира кандидатите си за народни представители в 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район.


Втори в листата на ПП ГЕРБ е 43-годишният инженер Борис Кърчев, общински съветник в Казанлък, председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания. Председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък, Дистрикт 2482 България. Управител е на „Тракия кабел" ООД - далекосъобщителен оператор.


Йоана Йончева-Фильова е второто казанлъшко лице в листата на партията за 27 МИР. 32-годишната дама е на пета позиция. Бакалавър по бизнес мениджмънт от "Бостънски Университет" и магистър „инженер-технолог“ от университета „Проф. Асен Златаров" в Бургас. Била е офис мениджър във фирма „Екопак“, ръководител административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.


Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Стара Загора е Емил Христов. Той едва мандата председател на Общинския съвет в града и общински ръководител на партията. Христов е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София.


На трето място в листата на ПП ГЕРБ е експертът по национална сигурност и депутат от 43-тото Народно събрание Маноил Манев. Манев бе общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2011-2015 г., председател на ПК по спорт и младежки дейности, а след това заместник областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора.


Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора, е четвърти. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. Шестото място заема Иван Станчев от Чирпан. Той е инженер, завършил е „Изчислителна техника“ в Техническия университет във Варна и „Финанси“ в УНСС - София. От 20 години работи в сферата на животновъдството и производството на фуражи.


Димитър Димитров от Раднево е седми в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в WIFI институт по Маркетинг и мениджмънт във Виена, Австрия, както и „Машиностроене и уредостроене“ в Техническия университет в Габрово. Росица Копривчина, организационен секретар на Жени ГЕРБ – Стара Загора заема осмото място в листата. Директор е на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Общинска администрация. Деветото място заема общинският съветник от Стара Загора Николай Николов. Той е член на ПК по земеделие и ПК по финанси и бюджет. На 31 години, бакалавър по„Счетоводство и контрол“ от УНСС – София, магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов. Юристът Деляна Николова от Чирпан е десета. 11-ти в листата на ГЕРБ е Спас Пеев, общински съветник в Община Братя Даскалови. Той е на 24 години, агроном. Завършил е специалност „Растителна защита“в „Аграрен университет“ - Пловдив. Дванадесетото място е за Пламен Русев, магистър по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост.


Нели Калнева – Митева е номер тринадесет. Тя е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Заместник-директор по административно-стопанската дейност в Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора. 24-годишната Бояна Танева е на четиринадесето място. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета Абъристуйт, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Мениджър е в търговска фирма.


Организационният секретар на областта на МГЕРБ Катерина Иванова е на петнадесета позиция. Завършила е „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.
Адвокат Димо Димитров е под номер 16 в листата на ГЕРБ. Той е на 41 години, роден е в Чирпан. Общински съветник в Стара Загора. Президент на Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“. Мирослав Чобанов е на 17-та позиция. 33-годишният старозагорец е общински съветник. Бакалавър по „Зооинженерство“ от Тракийския университет.


18-тото място заема Петър Манов. Той е на 28 години. Юрист, завършил право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Регионален парламентарен представител на евродепутатa Ева Майдел (Паунова).
Петя Чакърова е на 19-та позиция. Тя е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора. Магистър е по „Социална работа и медиация“ и по „Растителна защита“. 20-ото място заема 39-годишният икономист Иван Монев. Завършил е „Стокознание“ в Икономическия университет във Варна.


На 21-та позиция е спортистът Анелия Асенова. Тя е със специалност „Мениджмънт“ от Икономическия университет във Варна. Инструктор в спортен клуб. 25-годишният икономист Милен Димитров е на 22-о място. Той е член на Младежи ГЕРБ в Стара Загора. Завършил е „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов.