Уважаеми съграждани,

В навечерието на годишнината от Освобождението на България от Турско робство искам с гордост и вълнение да ви поздравя със 138 години Свобода.
Трети март 1878 г. е ново начало, което хиляди наши предци откупиха на непоносимо висока цена, те жертваха за нас всичко, което имаха, включително и живота си. От тази паметна дата започва Третата българска държава с народ, свободен от вековните окови, изпълнен с вяра и оптимизъм за бъдещето.

Днес, когато честваме Освобождението на България, ние отново преосмисляме Свободата като ценност. Извоювана с кръвта на стотиците хиляди обикновени хора, на войводите и четниците, на опълченците и воините в Руско-турската Освободителна война, тя е символ на българското достойнство и национална отговорност.

Носейки славата на героичното ни минало, нека не забравяме, че ние сме този народ, който днес има волята и енергията да гради своето настояще, да бъде отговорен и мъдър в делата си, за да продължи съграждането на по-доброто бъдеще, в чието име Те дадоха живота си.

Честит празник!ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на Община Казанлък