С тържествена клетва встъпиха в новия си мандат 37 общински съветници на Казанлък, 19 кметове на кметства и кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов води първото заседание на нооизбраните представители на местната власт в общината, както и най-възрастният общински съветник, бившият депутат от 36 Велико народно събрание Иван Дочев.В обръщението си към новите стопани на община Казанлък той им препоръча да работят така, че „да опазят гражданите на общината от бабаитите, бюрокрацията, да създадат условия, в които те да се чувстват добре. В противен случай ще бъдете забравени“, каза бившият велик депутат. С тайно гласуване, с 30 гласа от 37 възможни за председател на новия Общински съвет на Казанлък, за втори мандат, без конкуренция бе избран юристът от партия ГЕРБ Николай Златанов. 7 от участвалите в гласуването общински съветници пуснаха недействителин бюлетини. Пет членната комисия по избора, бе председателствана от Радиана Стефанова, общински съветник от партия ГЕРБ.
Премам поста леко объркан, чака ни много по-отговорна и трудна работа, каза след избора си Николай Златанов.


Да не се надяваме, че някой друг може да свърши нашата работа, призова от трибуната на местиня парламент ръкоодителят на групата Есперти за Казанлък Николай Ибушев. Той говори за порочната българска черта, „да се надяваме някой друг вместо нас да реши проблемите ни“. „Нито кметът, нито председателят на Общинския съвет могат да направят това. Ние всички заедно можем да го сторим,“ каза Николай Ибушев, припомняйки китайската поговорка, че и „хиляда километра път, започват с първата крачка“.
Успех в трънливия път, който предстои да извървят пожела на новите общински съветници и кметове народният представител Нено Влайков. Той, както и целият състав на Общинската избирателна комисия, областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, заместник –областният управител Марияна Кръстева и народният предсативетл от ГЕРБ д-р Кирил Добрев уважиха тържествената сесия на Общинския съвет на Казанлък.

В новия му състав влизат представители на 6 политически партии и на една местна коалиция. ОТ 37 члена само 6 са жени, като преобладават представителите на бизнеса и предприемачеството.
Новоизбраните общински съветници и кметове получиха специални послания за етични норми, които работещите в полза на хората трябва да спазват. То им бе връчено от членове на комитет „Васил Левски“ в Казанлък.

С по една червена роза благословиха новия мандат на всички новоизбраните общински съветнички и кметици на населини места представителите на БСП.


Видео репортаж от заседанието вижте тук: