Победни серии на малките казанлъшки шахматисти

Победните серии на малките шахматисти от Шахклуб „Казанлък 21” продължават. На две поредни състезания възпитаниците на FIDE майстора Петранка Драганова завоюваха престижни места. Седемгодишната Калина Шипкова спечели първо място при момичетата до 8 години в турнира за Купа "Тракийско конче” на 20 април в Стара Загора. Така тя прибави още един златен медал в богата си колекция. Само седмица по-рано малката казанлъшка шахматистка завоюва първо място и златото в същата възрастова група на състезанието за Купата на Нова Загора.

На турнира в областния град отлично се представи Радослав Бъцков, който попадна в тежката група на момчетата до 16 години и завоюва трето място. Макар и да се явява само за втори път на състезание, 7-годишният Рустислав Тодоров показа спортен хъс в групата на момчетата до 8 години и спечели 4 от 7 точки.

Безспорно голямата изненада за клуба дойде от 6-годишната Християна Кирилова, която спечели златен медал в група "детска градина" на турнира за Купата на Нова Загора. Както и златната Калина, така и Християна е откритие на ОДК "Св.Иван Рилски". Хриси е възпитаник на детска градина „Здравец”, където са създадени отлични условия за работа с малките шахматни таланти и най-важното – има отношение към този спорт, който гради и създава истински състезатели от най-ранна възраст.

Дебют в Нова Загора направи Евгени Казаков от ЦДГ "Юрий Гагарин". И на този турнир отлично се представи Рустислав Тодоров, първокласник в ОУ "Чудомир", който се очертава като една от големите надежди на казанлъшкия клуб.

Георги Щерев, Емил Христов и Константин Смилов - "старите пушки" на ШК "Казанлък 21" бяха добрият пример за по-малките, отчита техният треньор Петранка Драганова.

За ШК ,,Казанлък 21" предстоят Държавни първенства в Добрич от 1 до 6 май 2019 година, на които петима състезатели на клуба ще доказват силата на казанлъшкия шах на национално ниво.