Пет са тазгодишните претендентки за короната на Царица Роза в Казанлък от Математическата гимназия в града.
Това са абитуриентките Мая Димитрова, Преслава Желева, Вероника Кънева и Николета Янева от 12б, Стефани Диитрова от 12г.

Всички те, заедно с още 13 претендентки от различни казанлъшки училища ще се конкурират за короната на най- красивата абитуриентка от Долината на розите, която ще стане Царица Роза на Казанлък за тази година.
В последните няколко години Математическата гимназия в града е дала няколко от най- красивите царици на Казанлък: Такива бяха миналогодишната Царица Роза Михаела Хаджиева, която сега е студентка в Англия, Юлия Попова, завършила в САЩ, Гергана Петрова, Царица Роза през 2014 година, която завърши в Шотланидя, както и няколко подгласнички.на царицата.

От Математическата бе и миналогодишната втора подгласничка на Царица роза – Бианка Нягалова, която на 9-ти май лети за Япония, за участие в празника на розата във Фукуяма.

Конкурсът за избор на новата 51 –ва казанлъшка царица ще е на 17-ти май, петък от 19 часа в ДК „Арсенал“.
Билети за спектакъла ще се продават от утре- 7-ми май в Информационния център на улица „Искра“ -4.

Отново утре – 7-ми май от 19 часа Математическата гимназия официално ще изпрати своите 4 класа с абитуриенти, Випуск 2019 година. Тържествената церемония е в ДК „Арсенал“.