От 17-ти  Меркурий тръгва наобратно


На 17-ти февруари ще настъпи първия за годината период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 10-ти март. Събитието ще започне на 12 градуса в знак Риби и ще завърши на 28 градуса в знак Водолей.
Планетата Меркурий е най-близката планета до Слънцето. Тя обикаля по елипсовидна орбита Слънцето и пълното и завъртане отнема 88 дни. Меркурий управлява мисълта и всички сфери и органи на комуникацията.


В този период бъдете внимателни, преценявайте добре какво и на кого говорите или пишете.

Съществува тенденция, че всичко което би могло да бъде разбрано неправилно, ще бъде именно така изтълкувано. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела. Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката.

Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.


Сега е момента да се върнете към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега се вгледайте добре и ще видите начин да го направите по-добре. Сега можете да прозвъните обявите за работа, по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка. Периодът е благоприятен за връщане на стари дългове и изясняване на отношения, които са били отлагани във времето. Всичко, което правите, като продължение на създадена вече ситуация ще бъде успешно. В търговските сфери се очаква завръщане на стари клиенти. Сега е подходящо да се свържете с настоящи клиенти за увеличаване на продажби и търговски показатели.


До 4-ти март, Меркурий ретрограден ще бъде в покоите на знак Риби. Използвайте времето да анализирате личните и професионалните си отношения с повече разбиране. В този период интуицията ще бъде силна и ще дава повече правилни отговори. Довършете започнатите разговори с повече искреност, откритост и разбиране.


От 4-ти март до 10-ти март Меркурий ретрограден ще навлезе в знак Водолей. Този период ще бъде подходящ да обмислите дейности свързани с реклама и популяризиране на бизнес. Очаквайте завръщане на стари приятели и компании. Използвайте старите си контакти за успех в нови дела и начинания.
Периодът на ретроградност няма да засегне родените при ретрограден Меркурий, защото те умеят да се справят с тази енергия. Същите могат спокойно да продължат делата си, но все пак да имат предвид, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.


Най-силно това ретроградно движение на Меркурий ще бъде усетено от представителите на водните знаци - Рак, Риби и Скорпион, както и родените в трета декада Водолеи, Везни и Близнаци. Оставете хаоса да подреди по най-добрия начин делата ви. Бъдете сигурни, че това което се случва е най-доброто за вас.

Успех на всички!
Астролог, Венета Матева