Осъдиха двама, обрали къща в Николаево По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени за кражба 39-годишната Д.Ж. и съучастникът й А.А., на 25 г.

На неустановена дата, в периода от 3 януари до 4 февруари 2019 година, двамата били в град Николаево. След като им свършил алкохолът, решили да си го набавят. Обикаляйки града, те успели да влязат в една от къщите, видимо необитавана в момента, и взели всичко, което са могли - килими, кухненска разтегателна маса, телевизор, електрическа кана и 2 електрически печки, печка на дърва, чаршафи, губери, стъклени чаши, алкохол и консерви, всичко на обща стойност 476 лв. Консервите с месо и алкохола изконсумирали още в дома на пострадалата, а останалите вещи изнесли от там. След няколко дни продали печката на дърва и електрическата печка.

На 7 февруари 2019 г. по искане на Районна прокуратура-Казанлък на Д.Ж. й била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя е многократно осъждана за кражби. Последното наказание от 3 години „лишаване от свобода“ е изтърпяла през септември 2018 г.

На Д.Ж. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим”, а на съучастника й А.А.- една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години

Присъдата спрямо двамата е влязла в законна сила.