По внесени актове на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 40 лица за държане на наркотични вещества, отглеждане на растения от рода на конопа и шофиране след употреба на наркотични вещества

За 9 месеца - от началото на 2017 година до 30 септември прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък, са ръководили разследването по 43 бързи и 5 досъдебни производства за държане на наркотични вещества - престъпление по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс, 5 досъдебни производства за отглеждане на растения от рода на конопа и 12 бързи производства за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Общо внесени актове в Районен съд-Казанлък са 34, като от тях 6 са с обвинителен акт, 14 споразумения и 14 предложения за освобождаване от наказателна отговорност по чл. 78а от Наказателния кодекс.

Общо 40 лица са осъдени по посочените по-горе три престъпления. Ефективните присъди, влезли в сила са срещу 4 лица, с условно наказание „лишаване от свобода“- 10, глоби -28, на обща стойност 33 000 лв., 15 наказания „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“, „пробация“- 1 и „обществено порицание“-1.

За седем дни Районна прокуратура-Казанлък приключи бързо производство и внесе обвинителен акт в Районен съд –Казанлък спрямо Г.И. на 31 г., за това че на 26.07.2017 г., в гр. Мъглиж е управлявал моторно превозно средство – мотоциклет, марка „Пиаджо Скиптър“, след употреба на наркотично вещество -метамфетамин, установено по надлежния ред с полеви наркотест „ Drager Drug Test 5000”. Г.И е осъден на осем месеца лишаване от свобода при „строг“ режим и глоба в размер на 1200 лева.