Община Казанлък осигурява организиран транспорт за връх Шипка по случай честванията на Националния ни празник 3 март. За казанлъчани, които искат да го ползват, това ще става след предварително записване на телефони 0431/98352 и 0885771464. На тези гелефони ще се приемат заявки за извозване с автобуси от Казанлък към върха, като желаещите трябва да съобщят трите си имена и телефонен номер за контакт.

На празничния Трети март всички предварително записани жители и гости на града трябва да бъдат пред хотел „Казанлък“ сутринта в 09.00 ч. Цената на билета в двете посоки е 10 лв., като заплащането ще става на място.

Тази година символичен домакин на честванията е Община Габрово. Общинското предприятие „Благоустрояване“ в Габрово почиства от снега стъпалата, водещи към Паметника на Свободата, площадките за отдих и почивка и площадката с барелефите в подножието на Паметника, където през последните години се провежда официалната церемония.

145-ата годишнина от Освобождението на България ще бъде отбелязана и в Казанлък, като за програмата на тържествата жителите на града и общината ще бъдат информирани допълнително.