Днес официално бе прерязана лентата на обновената детска градина номер 3 "Теменуга" в Казанлък. Празникът на детското заведение бе сполучливо избран да е навръх 1 ноември, за да бъдат почетен и Денят на народните будители с тържество, сътворено от самите деца и техните учители.

детската градина е ремонтирана и реконструирана със средства от общинския бюджет в размер на 204 хиляди лева с ДДС. Извършено е саниране, смяна на дограмата, направена е нова отоплителна инсталация, монтиран е нов котел и е извършена газификация на сградата. Изпълнител на дейностите е казанлъшката фирма СК "Билдинг" АД.

Предстои разширяване на двора на детското заведение, каза пред присъстващите кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Намиращата в близост общинска сграда най-вероятно ще бъде съборена, за да се отвори повече пространство за игри на децата в "Теменуга".

В момента детската градина се посещава от 130 деца в 4 групи. "Теменуга" се възприема като детска градина на изкуствата, тъй като в нея се развива обучението на децата по музика, народни танци, английски език. Любопитен е фактът, че тук е сформиран детски оркестър, в който вече четвърта година се включват талантливи възпитаници на детското заведение.Водосвет за здраве на всички отслужи отец Теодор от храм "Успение Богородично", а лентата прерязаха представителят на СК "Билдинг" АД Петър Курдов, директорът на ЦДГ "Теменуга" Анета Артинова, като своето място на лентата кметът Стоянова отстъпи на двама родители, чиито деца посещават детската градина. Те пък се оказаха двама колеги - кметове на населени места в община Казанлък - Михаил Янушев на Бузовград и Апостол Терзиев на Ръжена.