Министърът на вътрешните работи посети пострадалото семейство

Община Казанлък ще подпомогне възстановяването на дома на Красимира и Михаил Михайлови, който пострада от гръмотевичните бури, информира пресцентърът на Общината. Две мълнии са паднали над къщата на семейство Михайлови в 2.20 часа през нощта на 2 юни. Вследствие на възникналия пожар, напълно е унищожен покривът на сградата, а заради обилните дъждове домът им е наводнен, унищожена е и част от покъщнината им.

Веднага след призива на семейството реагираха строителни фирми от Казанлък, а Община Казанлък ще поеме всички разходи по цялостното възстановяване на къщата и още днес със заповед на Кмета ще настани семейството в общинско жилище, съобщава още общинският пресцентър. Галина Стоянова е посетила и село Средногорово. Тя се е срещнала с жителите, чиито имоти са най-засегнати от наводнението, вследствие преливането на река Гюрля.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов и кметът на Казанлък Галина Стоянова са посетили семейството, чиято къща бе ударена от мълния. За посещението на министър Маринов в града съобщи пресцентърът на ОДМВР-Стара Загора. Преди това той бе в Пловдив.

По думите на министър Младенов бързата реакция на Общината, полицията и екипите на пожарната безопасност е допринесла за минимализиране на щетите в района. „Прави се всичко възможно за минимализиране на щетите, благодарение на ракетните площадки, районът е предпазен от градушка, което би довело до сериозни загуби за стопаните и за селскостопанската продукция“, е казал още вътрешният министър.