"Няма такава държава"  на 5-ти октомври

5 октомври е датата, на доскорошният водещ и прозудент на "Шоуто на Слави" Слави Трифонов ще учреди официално политическия си проект “Няма такава държава”, пишат днес различни интернет платформи.

Все още не еясно какво точно ще бъде "Няма такава държава"- партия или по-широко политическо движение. Учредителното събрание на формация ще е в зала “Рейнбоу Плаза”в София.

Според информирани, основните цели на “Няма такава държава” са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми, пише "Труд".

В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия “Няма такава държава” се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР.

В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.

От края на юли, Шоуто на Слави Трифонов не съществува. Паралелно с това в последонто си предавене шоуменът обяви, че стартира и нов телевизионен проект, без да дава повече подробности.

.