Новото кръгово и притичващите

След като бдителни граждани и такива с двигателни увреждания сигнализираха, че изграждащото се ново кръгово до Историческия музей „Искра“ и Художествената галерия в Казанлък, на пракктика унищожава достъпа за хора с проблеми в придвижването, от Общината в Казанлък и строителите се вслушаха в гражданския апел и взеха мерки да поправят допуснатия пропуск.От няколко дни текат ремонтни дейности, но без напрежение, очевидно и заради лошото време, които имат за цел да възстановят подстъпите и за хора с двигателни проблеми. Изграждането на новото кръгово ще увечи на практика и тротоарната площ в района на хотел „Диамант“, с цел да е завършен симетрично кръга.
И в дъждовния ден водачите на МПС бяха раздвоени, относно полезността и ефективността, както и реалната превантивност по отношение на бъдещи задръствания в този участък, които има за цел да реши изграждането на новата кръгова инфраструктура.

Част от тях бяпа изнервени, заради по-бавното включване иреагиране на други водачи, които трудно се решават да се "включат" в новото кръгово. Една от причините са и притичващите, където си пожелаят пешеходци.