Новините в новия брой на в. „Трибуна Арсенал“

Първият февруарски брой на в. „Трибуна Арсенал“ започва с новини. На първа страница на Брой 273 ръководството на „Арсенал“ АД информира работниците и служителите на дружеството за своето решение, което касае периода 14 февруари – 4 март т.г. Ръководството на „Арсенал“ АД подчертава, че дружеството е финансово стабилно и не се предвижда съкращаване на персонала.

На страница първа споделяме и впечатленията, които оставят посетителите на изложбата „Историята на „Арсенал“: От 1878 до днес“. Поради големия интерес към експозицията, тя ще остане на вниманието на казанлъчани и гостите на града до м. април.

И още една новина – „Арсенал“ издирва архивни снимки и събира спомени на хора, свързани със завода, на техни потомци или близки. Архивни снимки и съхранени спомени ще допълнят богатата мозайка от личности и събития, с които е изпълнена историята на първото предприятие у нас, създадено веднага след Освобождението през 1878 г. Инициативата е свързана със 100-годишния юбилей на завода на територията на Казанлък, който се навършва през 2024 година.

За Константин Григоров – оръжейникът с пожизнен пропуск за „Арсенал“, разказваме в новия брой на вестника. Срещата ни от Алеята на трудовата слава е с ръководителя на отдел „Битово обслужване“ инж. Румен Папазов, арсеналец трето поколение.

За песента говори Васил Глутников, един добре познат изпълнител от Казанлък. В навечерието на професионалния празник на археолога - 14 февруари, директорът на Исторически музей „Искра“ д-р Момчил Маринов ни въвежда в предстоящия сезон.

Настроение през Малък Сечко внася и разказът за житейската история на невероятния шотландски поет – Робърт Бърнс.

Приятно четене: https://www.zakazanlak.bg/archive/273.pdf