ГЕРБ в града издигат 37 общински съветници и 15 кметове на населени места в общината

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе номинирана за трети мандат от Общинската организация на ГЕРБ в града на розите. Това съобщават от Пресцентъра на партия ГЕРБ в града.

Структурата е застанала единодушно зад нея, като по време на общинското събрание са издигнати кандидатурите на 37 общински съветници и 15 кметове на кметства в Казанлъшко за участието им в местните избори на есен.

„Благодаря за подкрепата на структурата,за екипната работа с общинските съветници, на гражданите за активните позиции и съвети,с които винаги сме се съобразявали. Ще работим за доверието на казанлъчани и населените места, с нови, доказани и опитни хора - кандидати за кметове и общински съветници, за да постигнем по-голям резултат за листата общински съветници,в която една трета от кандидатите са от гражданската квота,а за населените места - за най-достойните кметове.“, е заявила Галина Стоянова.

В наредената по азбучен ред сега листа с кандидати за общински съветници, една трета от кандидатите а са представители на гражданската квота. Решението е осъзнато и взето от цялата общинска структура, за да има по-широка връзка с различните групи от населението в общината. Това са нови лица, които, според професионалната си компетенция, ще генерират и отстояват ясни позиции за развитието на Общината, като редом с това са и хора, които се ползват с доверието на казанлъчани, уточняват о Пресцентъра на ГЕРБ.

Това са: д-р Белчо Белчев – лекар-хирург и зам.-управител на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, Ганчо Ганев – оръжейник, представител на бизнеса и „Ротари клуб“, обществено ангажирана личност, радетел на много успешни каузи,председател на БСДП в Казанлък, Стефан Стефанов – икономист, завършил висшите си образования в УНСС и "Лесотехнически университет" – София, занимаващ се със семеен бизнес, Антим Паральов – треньор по футбол на ДЮШ „Розова долина“, Таня Иванчева – представител на туристическия бранш, собственик на туроператорска фирма, с дългогодишен опит в туризма и идеи за перспективното му развитие в региона, Красимир Кънев – бивш шеф на РПУ-Казанлък, служител в частния сектор; Жельо Желев – председател на туристическото дружество в Казанлък, член на Управителния съвет на Български туристически съюз, служител в мобилен оператор.


В гражданската квота като кандидат- за общински съветник е и Царица Роза 2011 година Симона Петкова. Тя е номинирана в листата по предложение на председателя на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.

Новите попълнения в кандидат-съветническата листа на ГЕРБ са и директорът на Общинската библиотека Анна Кожухарова, както и началникът на Бюрото по труда Илиана Жекова.

От досегашните 16 общински съветници в местния парламент, шестима се оттеглят по собствено желание поради лични причини. Това са: Боян Каличков, Иван Катанов, д-р Стефка Димитрова, д-р Мехмед Мехмедов, Станислав Коев и Георги Щерев. Техните места се попълват именно от кандидатите от гражданската квота.

Общото събрание номинира и нови петима кандидати за кметове на населени места, след като досегашните предстои да се оттеглят на есен по собствено желание.

Оттеглят се досегашните кметове на Бузовград, Крън, Кънчево, Енина, Хаджи Димитрово.

В с. Бузовград кандидат за кмет, вместо досегашния кмет от ГЕРБ три мандата Михаил Янушев, ще бъде Петър Петров, който има дългогодишен опит в Министерство на отбраната. В надпреварата за с. Кънчево ще участва Стойно Стойнов – бивш началник на РУ „Полиция“ – гр. Казанлък, сега ръководител направление в общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“.

Кандидатът на ГЕРБ за с. Енина ще бъде икономистът Матьо Андреев – дългогодишен ръководен кадър в „Арсенал“ АД, с опит и в частния сектор, живял в САЩ и решил да се завърне в родната Енина.

След три мандата като кмет на Крън се оттегля Теменужка Люцканова. Структурата на ГЕРБ там номинира Пламен Георгиев, който, ако бъде избран, ще е най-младият кмет в община Казанлък. Георгиев е работил в банковия сектор, сега е служител в мобилен оператор.

Дългогодишният секретар на кметството в село Хаджидимитрово Мима Колева е номинацията на ГЕРБ за изборите за кмет на селото през есента.

Единствено в село Розово има двама номинирани за поста кмет- това е сегашният кмет на селото Теодора Георгиева, както и ново предложение за млад човек.

Предложението на ГЕРБ за кандидат-кмет на село Овощник е за младия икономист Георги Данов, сега секретар на читалището в селото.

За село Копринка партията отново застава зад кандидатурата на Стойчо Василев. Ако бъде избран отново, той ще е най- дълго кметувалия кмет в района, с мандат повече от покойния Кмет на столетието – Станчо Коев, който е избиран в 4 последователни мандата от по 4 години.

Срокът за номиниране на кметове и общински съветници от Старозагорска област за участието им в местните избори е 10 август. След това окончателното решение за кандидатурите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Тя ще е и органът, който ще подреди окончателната листа за съветници и ще одобри кметските кандидатури.

Срокът за това е 31 август тази година.