Нивелин Неделчев, кмет на село Черганово, е носителят на наградата за най-добър кмет в класацията по населени места в община Казанлък за месец октомври. За него чергановци и техните приятели са дали най-много гласове в категорията „Кмет, действащ близо до хората и техните проблеми, прилагащ нестандартни практики и решения“. Навръх Архангеловден кметът на Черганово прие отличието от заместник-кмета на община Казанлък Даниела Коева. Той даде дума да работи още по-активно в полза на жителите на селото.

При връчването на Почетната грамота заместник-кметът на Казанлък сподели за една от успешните съвместни акции на служители на Горското стопанство и Полицията за залавяне на дърва от незаконна сеч, които са били използвани за отопляване на пенсионерския клуб и читалището през зимните месеци.


Близо 980-те жители на Черганово, което на турски език означава „Дива теменуга“, се гордеят с многобройните отличия на тяхното Народно читалище „Антон Страшимиров – 1909“. Местните хора се радват на ремонтираната църква „Света Параскева“, на обновения и красиво осветен Паметник на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни 1915 – 1918г. Преди година Нивелин Неделчев освежи парка в центъра на селото и детските съоръжения в него, направи малко футболно игрище.


Кметството на Черганово се помещава в една от най-новите сгради на територията на цялата община. В нея се намират и читалището, и пенсионерският клуб.

През 2018 година кметът на казанлъшкото село е планирал ремонт на здравната служба. Впрочем, по време на среща на общинските съветници от „БСП-Лява България” в ОбС-Казанлък Пламен Караджов, Теодора Иванова и Моника Динева жители на селото са алармирали, че сградата на здравната служба се руши, съобщи днес, преди да стане ясен победителят в кметската надпревара, Областният съвет на БСП.

От общинския пресцентър пък информират, че кметът Неделин Неделчев, освен ремонт на въпросната сграда, планира и озеленяване на пространството пред обновения храм. Проектът предвижда зона за отдих и фонтан.

През ноември жителите на Община Казанлък оценяват Кмет на месеца в категорията „Населено място с най-ниска безработица – заетост на населението, ниска безработица“.