Най-голямата цветна градина в света

Можете ли да предположите къде се намира?
В пустинята!
Вълшебната градина в Дубай (Dubai Miracle Garden) е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв. км площ. Това приказно място разкрива пред очите на гостите си величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив.
Градината експонира разнообразие от цветя, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други. Флоралните мотиви се сменят всеки сезон, така че завърналите се посетители да изпитат напълно ново изживяване. Дубай се стреми да привлече милиони туристи всяка година, като голяма част от тях изкушава с цветните градини.
Чудната градина в Дубай е проектирана от Akar Landscaping и Agriculture Co. Това е същата компания, която построява и градината Al Ain Paradise край Оманската граница, която се състои от 10 милиона цветя и чийто размер може да бъде сравнен с четири футболни игрища.
Мащабът на Dubai Miracle Garden е впечатляващ и е трудно да си го представиш, но красотата на цветята в Дубайската градина може да се долови от тези снимки: