20 години от учредяването на Национален комитет за възраждане на отбранителната промишленост отбелязаха в Казанлък негови членове. Сред тях са трима бивши заместник-министри в различни правителства на България – Здравко Зафиров, който е председател на Националния комитет, бивш заместник-министър на отбраната и заместник-министър на вътрешните работи, Любен Петров – заместник-министър на икономиката в кабинета „Борисов 2“, Радион Попов – бивш заместник-министър на външните работи, както и Добромир Тотев – постоянен секретар на Министерството на отбраната до март 2017 година, когато е изтекъл мандатът му.


Националният комитет за възраждане на отбранителната промишленост е създаден в Казанлък през 1997 година. Негов почетен председател е покойният Александър Божков, а първи председател – Пламен Радонов.



По повод годишнината на комитета неговият председател Здравко Зафиров връчи на ексзаместник-министър Любен Петров Грамота за изключителни заслуги при изграждане на българската демокрация и книгата „ПГУ-ДС и Варшавският пакт срещу НАТО /1959-1990/“.


По време на срещата днес, в която участваха и представители на различни организации в града на розите, стана ясно, че Националният комитет единодушно издига инж. Стефан Кацаров за изпълнителен директор наНИТИ-Казанлък. Предложението с неговата кандидатура ще бъде официално представено на държавното ръководство на страната.