Навръх Димитровден - професионалния празник на строителите, бе обявено откриването на новата пешеходна зона в Казанлък. Даниела Коева, ВрИД кмет на община Казанлък, започна своето слово към присъстващите граждани и общински съветници от почти всички групи в Общинския съвет, мандат 2019-2023 г., когато се разрази кратка есенна бура и се изля проливен дъжд.

„Времето е с нас, защото падналият дъжд е знак, че ще ни върви по вода! - каза Даниела Коева, която в изминалия мандат бе заместник-кмет по инфраструктура, строителство и транспорт на община Казанлък. - Важно е да отбележа, че с това, което сме извършили до момента, сме положили началото на един процес, предстоят довършване на дребни детайли, свързани с новата зона, както и с вписването й в околната среда“, обяви Коева. „Благодаря на всички, които въпреки времето сте тук!“, каза тя.

Изграждането на допълнителната пешеходна зона от централния площад „Севтополис“ по ул.“Генерал Скобелев“ до парк "Розариум" стана реалност, благодарение подкрепата на проекта, която дадоха съветниците в Общинския съвет в Казанлък през изминалия мандат, включитело и с подкрепата на експертите от групата "Алтернативата на гражданите".

С новото ларго се удължава пешеходното пространство до парк „Розариум“, което е удобство за придвижване и разходки на пешеходци и велосипедисти. Допълнително пространство е облагородено, изградено е ново осветление, дъждоприемни решетки, нови места за отдих, оформени са и места за паркиране за живеещите в района.