Тържествата под патронажа на президента Росен Плевнелиев ще започнат на 26 август в Габрово и ще продължат на следващия ден- 27 август, на паметния връх. По традиция и този път ще има състезателно изкачване на стълбите до паметника от ученици, състезание по ориентиране в района, прожекции на филми в сградата на НПМ „Шипка-Бузлуджа”, открит урок и други интересни мероприятия. Официалната част ще започне в 13.15 ч. След нея е предвидена историческа възстановка на боевете.

И тази година Национално дружество „Традиция” ще зарадва гостите на празника на вр. Шипка с приготвен във военно-полева кухня руски борш.

Днес областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов обсъди с областния управител на Габрово Николай Сираков и с представители на полицията от Габрово и Казанлък организацията на предстоящото национално честване на 139-ата годишнина от Шипченската епопея.

На срещата бе разисквана в подробности програмата на честването, организатор на което тази година е Община Габрово.

За гражданите, които желаят да посетят тържествата на 27 август, ще има организиран автобусен транспорт от общините Стара Загора и Казанлък.