Ръководителят на ШК „Казанлък 21” Петранка Драганова се среща с министъра на образованието и науката по негова покана

Три мъжки отбора спечелиха Коледния турнир "Мама, татко и аз", организиран от Шахматен клуб "Казанлък 21" съвместно с Община Казанлък, който се проведе този уикенд в залата на клуба в Казанлък. Отборите бяха съставени от двама души - дете и възрастен, който можеше да е мама, татко, баба или дядо. Всяко дете от семейство премери сили с възрастния от друго семейство. Явиха се 10 отбора, които премериха сили в пряк двубой по система всеки срещу всеки.

Първо място спечели отборът в състав възпитаникът на клуба Емил Христов и неговият дядо Евгений. На второ място се класира отборът в състав Симеон Дичев и неговият баща Станислав. Третото място завоюва отборът, съставен от Константин Смилов и баща му Васил. Призьорите бяха наградени с купи и получиха заслужени аплодисменти от останалите участници в състезанието и от публиката, дошла да наблюдава първото коледно състезание, събрало заедно на шахматните дъски отбори от по двама души – дете плюс мама, татко, дядо или баба. В зависимост от това кой от семейството се чувства достатъчно силен и подготвен в играта на мозъка, за да се изправи срещу конкуренцията в тази оспорвана надпревара.

По думите на ръководителя на Шахматен клуб „Казанлък 21” и треньор на малките шахматисти Петранка Драганов, турнирът премина спортменски и много оспорвано, като до последния момент битката за 1-то място беше напрегната. „След последния кръг, два отбора се оказаха с равни мач точки и равни допълнителни показатели. Това наложи да се изиграе решителен блиц мач между капитаните на преките конкуренти. Имаше много драматични перипетии и сълзи, но в крайна сметка, класирането доби следния вид – 1-во място спечели семейство Христови, 2-ро място – семейство Дичеви, и 3-то място – семейство Смилови”, обяви крайният резултат Петранка Драганова.


Шахматен клуб ,,Казанлък21" награди и двамата най-успешни свои състезатели за 2018 година Калина Шипкова и Симеон Дичев.

Клубът започва Новата 2019 година със състезание още на 5-и и 6-и януари с участие в Националната Купа за деца ,,Ивис"- Мемориал Йордан Стойнов в София.

И още една хубава новина от Казанлъшкия шахматен клуб – неговият ръководител и легендата в българския шахмат Петранка Драганова се среща днес с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев по негова лична покана.

На снимката: Призьорите в Коледното състезание "Мама, татко и аз" от дясно наляво: сем. Христови, сем. Дичеви и сем. Смилови