Младежите от „Взаимопомощ” с грижа за хора и животни

Членовете на Сдружение „Младежки център за развитие – Взаимопомоц”, техни приятели, съмишленици и доброволци показаха в дните преди Рождество Христово, че са еднакво загрижени и за хора, и за животни, които имат нужда от помощ.

Доброволци от България, Чехия и други страни, заедно със свои колеги от организацията и членове на „Юнайтед Авангард Артист” зарадваха нуждаещи се хора в Казанлък. В продължение на две седмици доброволците раздаваха ваучери за безплатна супа, която бе сервирана на 20 декември в офиса на Сдружението. Освен топлата супа, хората получиха и други храни, приготвени от дарители, плодове, дрехи и искрено човешко отношение. Инициативата бе подкрепена от Италианска пекарна Giorgio, както и от жители на града.

По идея на Сдружение „Младежки център за развитие - Взаимопомощ” бяха закупени 10 къщички за птици. Младежката организация се обърна към Община Казанлък и получи съдействие за даряване на къщичките на 6 детски градини и 4 училища. Същите ще бъдат поставени съвсем в ОУ „Никола Вапцаров”, ОУ „Георги Кирков”, ОУ „Кулата”, СУ „Екзарх Антим I”, ДГ 17 „Славейче”, ДГ 16 „Роза”, ДГ 9 „Слънчице”, ДГ 6 „Еделвайс”, ДГ 3„Теменуга”, ДГ 1 „Здравец”. Идеята е децата да се грижат за птичките, настанили се в къщичките и по този начин инициативата да има образователен резултат. Самите къщички са изработени от скаутите в Шумен.

През 2019 година СНЦ „Младежки център за развитие - Взаимопомощ” навърши 15 години от своето създаване. Работи в партньорство с над 50 младежки организации от цяла България и още толкова в Европа, член е на Национален младежки форум и Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България. Има реализирани Казанлък над 15 проекта по програми „Младежта в действие”, „Еразъм+” и „Европейски корпус за солидарност”.