Малките шахматисти на Казанлък ще мерят сили в 3 Държавни отборни първенства

Сребърен медал спечели на състезанието в Сливен дебютантът Рустислав Тодоров

Рано тази сутрин отборът по шахмат на Шахклуб „Казанлък 21” замина за последното в своята програма за 2019 година състезание – Държавното отборно първенство в село Кранево, което ще се проведе от 1 до 6 септември. На практика, възпитаниците на FIDE майстора Петранка Драганова ще се се състезават в три Държавни отборни първенства – по класически шах, ускорен шах и блиц. Състезателите на ШК „Казанлък21" ще участват за първи път в подобно състезание, където личният успех на всеки ще се подчини на общата, колективна идея за победа.

За влизане в състава на казанлъшкия отбор до 10-годишна възраст се пребориха Симеон Дичев - капитан на отбора, Константин Смилов, Божидар Симеонов и Калина Шипкова.

Държавното първенство във варненското село Кранево започва още днес и до приключването му на 6 септември всеки един от нашите участници ще изиграе около 18 партии общо. Личните резултати на всеки един от малките шахматисти се събират, за да се получи резултатът на отбора в съответното състезание. Така че, още няколко горещи дни очакват талантливите състезатели от града на розите, за които това лято премина в усилени тренировки и състезания.

От 30 август до 1 септември Сливен се проведе детски фестивал, с участието на деца от цялата страна. ШК "Казанлък 21" имаше свой представител в групата до 8 г. Дебютантът Рустислав Тодоров се представи блестящо, спечелвайки сребърен медал. Рустислав е ученик във 2-ри клас в ОУ "Чудомир" и е откритие на ОДК "Св. Иван Рилски". От месец май той усвоява тънкостите на най-интелигентната игра, в редиците на ШК "Казанлък 21".