В навечерието на Лазаровден и Цветница, възпитаниците на Детска градина „Буратино“ поздравиха работещите в „Арсенал“ АД и „Арсенал – 2000“ АД с предстоящите християнски празници. Пременени в красиви народни носии, с пъстри кошнички в ръце, малките лазарки пяха и танцуваха за здраве, благоденствие и берекет.

Представители на ръководствата на двете дружества в лицето на Христо Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал – 2000“ АД, Янко Костадинов, директор „Финанси и икономика“ на „Арсенал“ АД, Билян Тошков, директор по производствените въпроси, и Йордан Йорданов, директор „Технически въпроси“ на „Арсенал“ АД станаха част от емоционалното изпълнение на „буратинчетата“ от група „Артемон“. Децата получиха сладкиши, шоколади и великденски сувенири по случай идващите празници. Вкусни подаръци от „Арсенал“ ще получат и всички дечица от ДГ „Буратино“, които са над 120.

Детската градина е открита на 1 юни 1933 година на територията на Държавната военна фабрика в Казанлък за децата на работниците и вече 88 години следва добрите традиции за отглеждане и възпитание на подрастващите. Тя е единствената в града, където всяка от 4-те групи има собствена сграда, оборудвана със занималня, спалня, сервизни помещения, физкултурен и музикален салон, разливна за храната.

„Всичко, което е ремонтирано и подновено като материална база, е с подкрепата и съдействието на „Арсенал” – казва директорът на ЦДГ 7 „Буратино“ Стефка Ганчева. – Благодарение на фирмата и с нашия бюджет ние непрекъснато обновяваме детското заведение, за да бъде най-доброто място за нашето бъдеще - децата.“

Още снимки от поздравлението на малките лазарки можете на видите на линка: https://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/lazarki-v-arsenal-268