Който пее- зло не мисли. И който може – го може
Това показаха и доказаха безалтернативно, като математическа аксиома възпитаниците на ППМГ „Никола Обрешков“, реализирайки пореден свой проект- кауза.
Родена в часа по гражданско образование в 12Б, с преподавател Виолета Мирчева, идеята за благотворителна кампания в помощ на Родилното отделение към МБАЛ Казанлък, намери своята реализация в проекта „Който пее- зло не мисли“.

Проектът от ученическа инициатива в името на доброто, се превърна в емоционална вечер- концерт, със заразителен и респектиращ пример по добротворство.
Подготвяна повече от два месеца, инициативата –кауза „Който пее- зло не мисли“ събра и мотивира за участие на общата сцена ученици от 5 до 12-ти клас на Математическата гимназия в Казанлък.
По време на концерта бяха изпълнени както вечни български песни, така и световни хитове.
Освен за подпомагане нуждите на Детската стая в Родилното отделение на казанлъшката болница, тинейджърите спонтанно решиха да набират в друга касичка и средства за помощ на техен връстник Калоян, който също ще бъде абитуриент тази година.

Само за един час организаторите на проявата успяха да съберат сумата от 1 196 лева, в две отделни благотворителни касички.
300 лева от тази сума ще се преведе по банкова сметка на Калоян, а останалите 896 лева ще се използват за закупуване на необходими материали или продукти за Детската стая в казанлъшкото АГО.
В концерта, подготвен с много любов и от абитуриентите от 12Б, с автори на сценария Николета Янева и Преслава Желева, участваха възпитаниците на Математическата Павел Димитров, Виктория Налбантова, Рени Петрова, Павлин Георгиев, Иван Драганов, Димитър Коджаманов, Ивелина Станчева, Павел Пинтев, Дидо Ди, както и танцьори от Клуб по спортни танци „Киара – Н“ и танцова група „Мегалита“ при НЧ „ Любен Каравелов“ -Бузовград.

Помощ и сърце в реализацията на каузата на дванайсетокласниците оказаха с отзивчивост и средства бизнесменът Петър Кирев, собственик на фирма „Промон“, Цветана Василева от VOGUE STUDIO и Здравка Димитрова.

Вдъхновител и сърцат подкрепител на проекта бе преподавателката по гражданско образование в ППМГ Виолета Мирчева, която на финала на концерта заслужено получи аплодисментите и възхищението на своите ученици и колеги.

Сред публиката с искрена радост и възхищение от стореното бе и директорът на ППМГ Красимир Дамянов.
Незабравима емоционална диря в концерта остави специалното участие с авторската песен, стил рап и с актуална тематика, на Дидо Д и Малкият Милен.
На финала на концерта те заслужено получиха от младежкото жури и приза на името на интернет маняка и идол в този бранш Стоян Кънев.

Наградата за най- добър певец отиде при Павел Пинтев и Димитър Коджаманов, първото място се присъди на Виктория Налбантова, а с приза за уникална песен си тръгна от концерта Рени Петрова.
Като „Най- завладяващ изпълнител“ бе оценено изпълнението на Ивелина Станчева, а дуетът Павлин и Иван събрал аплодисментите на публиката със сърцато изпълнение, си тръгна с приза за най- добър дует.


Идеолозите на „Който пее- зло не мисли“ благодарят за подкрепата на проекта им и призоваха присъстващи и последователи да носят добрината в себе си и помагат на тези в нужда.
С надеждата за още нови съмишленици!